A magyar népmese napja

Kedves Mindannyian!

Az elmúlt hetünk kiemelkedő eseménye Benedek Elek születésnapja: a magyar népmese napja volt. Három vállalkozó kedvű mesemondó anyukánk: Brigi, Jutka, Zsuzsi, és egy mesemondó apukánk: Attila színesítették szerdai napunkat. Köszönjük szépen! 🙂

Mai délutánunk az állatok világnapja jegyében telt: kutyás bemutatóval, kedvenc állatokkal. Aki ott volt, jól szórakozott! 🙂

Holnap családi nap a Magyar Várban, erről már küldtem részletes tájékoztatót.

A tornazsákokat nézzétek át kérlek, mert igen erősen keverednek a gyerekek holmijai. Van, ami még az eltűnés napján előkerül, van, ami néhány nappal később. A szekrényben van már egy póló és 3 pár zokni, ami senkinek sem kell.  🙁 Az alap probléma az, hogy a gyerekek nem ismerik fel a saját ruhadarabjaikat, elpakolják egymásét. Ezért kérem, nézzétek meg, nincs-e idegen holmi a tornazsákban! Köszönöm!

Első osztályban a legtöbb testnevelés órán használjuk a labdákat. Tudom, hogy azt mondtam, bármilyen jó, de mostanra sajnos kiderült, hogy néhány labda egyáltalán nem pattog. Ha ez nem túl nagy kérés, cseréljétek ki ezeket! Köszönöm!

Biztosan észrevettétek, hogy a gyerekek a kezükkel is olvasnak: rövid magánhangzónál koppintanak, hosszú magánhangzónál húzzák a kezüket. Kérlek, otthon is így gyakoroljatok, ez később majd a helyesírást segíti számukra.

Kedden a 4. órában iskolai ünnepély lesz az aradi vértanúk tiszteletére. Kérem, mindenki ünneplőben (fekete-fehér) jöjjön! Köszönöm!

Nem küldtem kivágni valót, hazaküldtem viszont a Nebulót. Nézegessétek meg, és kérem írjátok rá a gyerekek nevét! Köszönöm!

Szerdán délután Szentendrére megyünk a Városi Tömegközlekedési Múzeumba. Ebéd után indulunk és legkésőbb 3/4 4-re visszaérünk, hogy a tornáról ne maradjanak le a gyerekek. Ennek költsége 550 Ft/fő: útiköltség+belépő. Ezt osztálypénzből álljuk, ezért kérem, aki esetleg még nem fizetett, tegye meg! Köszönöm!

Mára ennyi! Szép estét!

Gréti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük