Sajnos vége az őszi szünetnek! :(

Kedves Mindannyian!

Két hete írtam utoljára. Levelem sajnos azt jelenti, hogy hétfőn folytatjuk a munkát. Remélem pihentetek a szünetben, az iskolára még csak nem is gondoltatok!

A szünet előtti utolsó hétfőn (19-én) ünnepeltük az építészet napját. Rövid előadást hallottunk a magyarországi fürdőkről, majd megnéztük a kiállítást. Ezután minden 1-3. osztályos gyerek feladata képkiegészítés volt: egy kis vízi lény testét kellett folytatni és környezetét továbbgondolni. A munkákat felsős gyerekek és iskolánk rajz szakos tanára értékelte. Büszkén jelentem az I. helyezést Görgös Klaudia 1. a osztályos tanuló érte el. Gratulálunk! 🙂

Csütörtökön (22-én) kisétáltunk az ’56-os emlékműhöz, mécsest gyújtottunk és egy perces néma vigyázz állással tisztelegtünk halottaink előtt. Nagy örömömre, gyermekeink ezt nagyon komolyan vették, igazi fegyelmezett megemlékezés volt!

Lassan le kell porolni az iskolatáskát és a tolltartót. Nem küldtem kivágni valót, ne keressétek! A matematika dossziéból kiszedtem, ami még kell, kiüríthetitek. A magyar dossziéban csak az utolsó olvasólap (2+2-es szavak is vannak rajta) maradjon! Kérem figyeljetek a tolltartókra! Jó lenne, ha minden reggel hegyes ceruzákkal lenne teli! 🙂 Köszönöm!

Az utolsó héten felmértem, mennyire tudják a gyerekek a bontásokat, mennyire értik a szavakat, amiket olvasunk, hogy milyen a hangos olvasásuk és írásbeli munkájuk. (A labdás és a ceruzás munkafüzet nálam van, kivéve 3 gyermekét, aki elfelejtette az asztalomra tenni. Egy tájékoztató is hiányzik.) Ibolya is felmérte a környezetet. A hét elején megkapjátok a tájékoztatókat, melyekben néhány mondattal megírjuk az értékelést.

Amint azt e-mailben már írtam, összejött a nagykarácsonyi kirándulásunk! 🙂 Végül 54-en lettünk, Ibolyának még módosítania is kellett az eredeti létszámot. Ez azt jelenti, hogy a gyerekeké kijön osztálypénzből – kérem, aki még nem rendezte, tegye meg! – a többiek pedig 3000 Ft/fővel számoljanak.

Mivel ez elviszi a novemberi pénzünket is, ebben a hónapban nem tudunk menni sehová, DE! November 27-én pénteken András-napi, vagy inkább adventi vásár lesz az iskolában. Ennek nagy hagyománya van, nagyon jól szokott sikerülni. Ezzel azonban tennivalónk is lesz bőven. Karácsonnyal kapcsolatos, eladható dolgokat kell készítenünk. Ezt úgy szeretnénk, hogy novemberben kétszer összejöjjünk az osztályban – szülők+gyerekek – és “szöszmötöljünk” együtt, azaz készítsünk eladható portékákat. Már a két időpontot is kiválasztottuk, hogy tudjatok tervezni: november 11. szerda és november 23. hétfő. Mindkét napon 16-18 óráig ügyködhetünk, az sem baj, ha a gyerekek egy része menet közben érkezik meg a játékos sportról. Ha van jó ötletetek, bátran álljatok elő vele, mindenre nyitottak vagyunk! 🙂

Töltsétek hasznosan a még előttünk álló hétvégét! Jó pihenést!

Gréti

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük