Ugróiskolák hete

Kedves Mindannyian!

Az úgy kezdődött, hogy Réka hozott egy ugróiskola puzzle-t, mert Ibolya néniét már szétugrálták. Hamar kiderült azonban, hogy ekkora igénybevételt ez sem bír. 🙁 Ibolya néni gondolt egy nagyot, szigetelőszalagot ragadott és készített egy “csigaugróiskolát” a tábla elé, majd egy hagyományosat a kis előterünkbe, a gyerekek nagy örömére. Köszönjük! 🙂

Egész héten gyakoroltuk a bontásokat, mert ma belevágtunk a tízes átlépéses összeadásba. 10 a bűvös szám! Először mindig 10-re pótolunk – ma 9-hez adtunk, tehát mindig egyet! – majd minden szám bontását azonnal tudni kell: 1+mennyi a 4; 1+mennyi az 5; stb. Ezért kell a bontásokat nagyon tudni! Ha van időtök és észreveszitek, hogy csemetéteknek nem megy, kérlek, gyakoroljátok!

Ha megnézitek a labdás munkafüzetet, írtunk – pardon színeztünk és rajzoltunk – benne szövegértést, ami megnyugtatóan jól sikerült, szinte mindenkinek hibátlan lett! 🙂

Több, mint 10 gyereknek adtam verset a versmondó versenyre. Rengeteg időtök van a megtanulására, csak a tavaszi szünet után lesz az iskolai forduló. Előtte persze meg kell tartanunk a válogatót az osztályban, hiszen csak hárman mehetnek.

A népdalverseny viszont a nyakunkon van! Szorgalmasan tanuljuk a dalokat. Úgy gondoltam, hogy – mivel még nem tudtam pontosan felmérni, kinek milyen a hallása és a hangja – csinálok két csoportot és mindnyájan dalolunk a versenyen.

A héten miden nap 4-5 hiányzónk volt, így picit lelassítottunk. A hiányzóktól kérem szépen, ha már nincsenek nagyon rosszul, csinálják a tornát! De mindenek előtt gyógyuljanak meg!

Kellemes hétvégét kívánok! 🙂

Gréti

One thought on “Ugróiskolák hete”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük