Hupikék törpikék újra!

Kedves Mindannyian!

Elkezdtünk próbálni a gálára. A gyerekek szinte mindenre emlékeznek. 🙂 Csütörtökön 10-re megyünk próbálni Szentendrére, pénteken pedig 4-kor kezdődik a gála, szintén Szentendrén a művelődési házban. Még nem tudom, hányra kell majd ott lenni, kérem, figyeljétek hét közben az e-maileket! Köszönöm! A sapkák megvannak, a pomponok nagy része hiányzik, de Ibolya megcsinálja jövő héten. A kék festéknek kb. fele megmaradt, néhány darab kellene még. Ne feledjétek, hogy kék póló, kék harisnyanadrág, fehér kis szoknya, vagy nadrág fog kelleni.

Gyűrjük a hétköznapokat, sokat gyakorolunk, ezt – úgy látom – jól bírják a gyerekek. Ha nem kellene folyton veszekedni az állandó ordibálásuk, a veszekedések, verekedések, csúfolódások miatt, ami sajnos az utóbbi hetekben nagyon elharapózott, még jól is érezhetnénk magunkat. Nélkületek nem tudom lehalkítani őket. Arra is szükségem lenne, hogy otthon is beszélgessetek arról, milyen csúnya dolog bántani a másikat.  Rengeteg vezéregyéniség van az osztályban, akik csak azt hajlandók tenni és játszani, amit ők akarnak, s ha nem ez történik ordítanak, ütnek-vágnak. Remélem, számíthatok a segítségetekre! Köszönöm! 🙂

Sok feladatlapot is megoldottunk, amiket azonnal javítva haza is vittek a gyerekek. Ezt folytatjuk a jövő héten is, így gyakoroljuk az önálló írást és a szövegértést. Időnként írunk majd olyat is, amit nem adok rögtön vissza, az lesz a felmérő! 🙂 Matematikából az elmúlt három héten mindent átvettünk, amit ebben az évben tanultunk, szerdán megírjuk az utolsó – év végi – felmérőt.

Két hétig gyakoroltuk egy kis füzetbe a saját nevünk és az aktuális dátum írását, így most már elvárom, hogy a feladatlapokra mindenki hibátlanul felírja a teljes nevét.

Az erdei iskola időpontja kicsit változott, átkerült a hét második felére. 25-én szerdán egész napra a Skanzenba megyünk, utána csütörtökön és pénteken folytatjuk a programot. Ma beszéltem Damos anyukájával, úgy tűnik a Skanzen kijön osztálypénzből.

Jó pihenést kívánok a hosszú hétvégére!

Gréti

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük