A magyar népmese napja

Kedves Mindannyian!

Ma nagyon jó napunk volt: megünnepeltük a magyar népmese napját! Nóri nagymamája és Marci anyukája jött nekünk mesét mondani. Köszönjük! 🙂 Erre a két mesére fűztük fel ezután az egész délelőttünket.

Az elmúlt két hétben megírtuk az év eleji felmérőket, amiket folyamatosan javítok és holnap elkezdem bevinni az eredményeket az e-naplóba.

Most így a negyedik héten – három hét türelmi idő után – már beírtam néhány gyereknek az üzenőbe, ahogy abban még tavaly az első szülőin megállapodtunk: konkrétan leírom a történéseket. Úgy beszéltük meg, hogy így lehet otthon hatékonyan elbeszélgetni a történtekről és a helyes viselkedésről. A hangerővel továbbra is kínlódunk, nem érződik változás, amióta kértelek Benneteket, hogy segítsetek lehalkítani csemetéinket. 🙁

Az állatok világnapjának megünneplése – nem tudom, miért – hétfőről átkerült szerdára, így mi ezen sajnos nem leszünk itt. A kutyamenhelyről jönnek előadást tartani, és egyben azt kérik, ha 1-1 doboz konzervvel, száraz tésztával, esetleg már nem használt pórázzal tudnátok segíteni, azért hálásak lennének. A hét folyamán bármikor küldhetitek, összegyűjtjük és elvisszük. Köszönjük!

Szerdán délben indulunk a Skanzenba, ahonnan fél négykor indulunk vissza. Sajnos októberben a vonat már csak hétvégeken közlekedik, de enélkül is bőven akad látnivaló. Damos anyuval úgy beszéltük meg, hogy ez az 1000 Ft/fő még mindig belefér a tavalyról maradt osztálypénzünkbe, tehát ne küldjetek pénzt! Elemózsiás batyut viszont készítsetek! Ha esik az eső, egy héttel később megyünk.

Végül, de nem utolsó sorban, sőt! Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek aki részt vett szombaton a Pomáz napi felvonulásunkon! A tömegen végignézve megállapítottam, hogy a mi osztályunk képviseltette magát legnagyobb létszámban. KÖSZÖNÖM! 🙂

Kellemes hétvégét, jó pihenést kívánok!

Gréti

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük