Újraindítás!

Kedves Mindannyian!

Már csak két napunk van az őszi szünetből! 🙁 Használjátok ki, töltsétek aktív pihenéssel! Az előttünk álló 6 és fél hét nagyon sűrű és mozgalmas lesz!

  • El kell kezdenünk készülni a Tátikára, ami november 25-én lesz.
  • Fruzsival megbeszéltük, hogy kétszer szöszmötölünk; az András napi vásár december 2-án lesz.
  • Idén mi adjuk az iskolai karácsonyi műsort december 21-én.

Ja, és mellesleg mindeközben a tananyaggal is megfelelően kell haladnunk! 🙂

A Tátikára a Kacsamesék főcímdalával készülünk.  (A gyerekek még nem tudják, a szünetben találtam ki.) Ismét a jelmezekhez kérek segítséget. Bármilyen egyszínű színes póló jó lesz, fehér rövid nadrággal (jó lesz a tavalyi törpös). Kék pompon helyett most kacsa “farkincát” kéne varrni rá. A fiúk fejére siltes sapka, a lányok hajába széles szalag kell. Nézzétek meg a youtube-on! A legmunkásabb a csőr és a láb. Ha készítene valaki egy sablont, a szöszmötölőkön ezeket is el tudnánk készíteni. 🙂

Az első szöszmötölést november 16-án szerdán fél 5 – 6-ig tartjuk. Várjuk jobbnál jobb ötleteiteket, mint tavaly! Mivel a másik már a Tátika után lesz, itt kéne jelmezeket is gyártanunk, tehát gyertek minél többen! Köszönöm! 🙂 Ezen a délelőttön lesz a nyílt napunk is!

A hónap közepén kiosztom a karácsonyi műsor szövegét. Rövid, kis betlehemes, senkinek nem lesz túl sok szövege. Ezt majd a Tátika után kezdjük próbálni.

A hónap vége felé beindulnak a két fordulós tanulmányi versenyek is (nyelvtan, szövegértés, matematika). Néhány gyermekünknek ez is program lesz. Ezek általában 6. órában lesznek, a II. forduló pedig áprilisban.

Iskolánk évek óta benevez a K&H által szervezett matematika versenyre, ahol nem az a fontos, hogy mindenki helyezést érjen el, hanem a minél nagyobb létszámú részvétel. Eddig mindig sikerült annyi pénzt összegyűjtenünk, hogy fedezze a gyermeknapi programunkat. 3 fős csapatokra van szükség, összeállítottam a 9 csapatot. A feladatmegoldásokat elkezdjük a matematika órákon, de időnként néhányan majd hazaviszik hétvégére. Kérlek, segítsetek a megoldásban! Köszönöm! 🙂

Átolvasva a levelet, rengeteg információt tartalmaz, emésszétek, aztán HAJRÁ!

Kellemes hétvégét kívánok!

Gréti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük