Hurrá, esik a hó!

Kedves Mindannyian!

Bár gyűrjük a hétköznapokat, igyekszünk kihasználni, hogy végre igazi téli időjárás van. 🙂 A tanmenet is lehetőséget ad arra, hogy a testnevelés órák ilyenkor a szabadban tartódjanak meg. Ez viszont vizes ruhákkal jár. Bármennyire igyekszünk kiteregetni, praktikus lenne, ha overálja lenne a gyerekeknek, vagy legalább váltóruhája. Köszönöm!

Az első félév jövő péntekig tart, ezért még jövő héten lesz néhány felmérő. 🙁

Moziba végül 56-an megyünk (január 22-én vasárnap). Úgy gondoltam, hogy a 13:44-es HÉV-vel átmegyünk Szentendrére és a Duna parton sétálunk a mozihoz, miközben gyönyörködünk a zajló Dunában. Természetesen, ha valaki autóval szeretne átmenni, azt is lehet. A film vetítése 14:30-kor kezdődik. Csak annyit kérek, a jövő héten írjátok meg, ki jön velem HÉV-vel! A felnőtt jegy ára: 800 Ft, a gyerek jegyé: 600 Ft. A gyerekeknek a HÉV 250 Ft, a felnőtteknek 500 Ft.

Januártól megváltozott az ebédlő használata (az önkormányzat teljesen átvette). Csak az étkezések idején van nyitva, ami azt jelenti, hogy nem tudunk közben bemenni és nem is adnak ki semmit. Konkrétan a nagy késre gondolok, amit a szülinapi torták felvágásához szoktam elkérni. Az első héten a svájci bicskámmal kellett feltrancsíroznom egy kemény csokoládé bevonatú tortát 27 szeletre. Nem mesélem el, hogyan néztek ki a “szeletek”! 🙁 Kérlek Benneteket, hogy ha lehet, ne tortát küldjetek, vagy ha mégis, legyen 27 szeletre felvágva! Lotti szülinapját ma isteni meggyes piskótával ünnepeltük, ami felszeletelve érkezett! Köszönjük! 🙂

A vécéhasználatról ismét beszélgessetek el a fiúkkal! Mivel délelőtt nincs takarítónő az épületben, és a hideg miatt a vécék ablaka zárva, a 2. vagy a 3. szünetben már komoly bűz árad a fiú vécéből, mert folyton mellépisilnek. Ilyenkor én körbe domesztoszozom a vécéket és a piszoárokat, s ha a fiatalok a földig tolják nadrágjukat, előfordulhat, hogy domesztoszos lesz (legalább is ilyenkor, máskor meg…).

Ismét fogytán van a papír zsebkendő, a szalvéta és a vécépapír. Az elmúlt két hétben minden nap elfogyott egy százas csomag a zsebkendőből. Sajnos azt tapasztalom, hogy mindig ugyanazok hoznak, amikor szólok, mások meg csak tömegével használják. Vannak osztályok, ahol emiatt már nincs is közös, a gyerekeknek maguknak kell megoldani. Én most még csak azt próbálom, hogy jövő héttől írom, hogy ki hoz (kérem, most mindenki hozzon!), s majd csak akkor kérek legközelebb, ha elfogy az, amit MINDENKI behozott. Remélem, ez így működni fog! 🙂

Kellemes hétvégét Mindenkinek! Élvezzétek a havat, legyetek sokat a szabadban!

Gréti

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük