Önállóság – rend!

Kedves Mindannyian!

Ezen a héten többször belefutottam az “Anya nem tette be!”, vagy “Anya kivette!” mondatokba.  Tisztelet a kivételnek, de sajnos gyerekeink többségére még mindig nagyfokú önállótlanság jellemző.  🙁 Amikor azt kérem, figyeljetek oda a felszerelésre, a ceruzák állapotára, nem azt kérem, hogy csináljátok meg helyettük. Tudom, hogy lesz, aki most megsértődik és azt gondolja, ehhez semmi közöm, de talán néhányan megszívlelik szavaimat. Az iskolában nem vagytok ott, ezek a gyerekek képtelenek rendben tartani a holmijukat, semmit nem találnak. Borzalmas rendetlenség van körülöttük állandóan, mindent elhagynak (a tornazsákos szekrény például tele van fehér zoknikkal, pólókkal, meg sem ismerik a sajátjukat). 🙁

Pénteken két teljes órát töltöttünk azzal, hogy ismét tisztáztuk, melyik órára mire van szükség, mit kell a táskában, mit az irattartó papucsban tartani. Kicseréltük a papír papucsokat műbőrre, hogy ne szakadjanak el! Kiszedtük a magyar és matematika dossziékból a felesleges feladatlapokat (volt, aki azt is kiszedte – hiába mutattam fel egyenként a lapokat -, ami azután matematika órára kellett). Akinek nem volt dossziéja a szorgalmi feladatokhoz, adtam neki műanyagot. Rendet raktunk a padokban is. Néhány hétig fokozottan fogom ellenőrizni a táskákat, padokat! 🙂

Ismét beszélgettünk a helyes vécéhasználatról is, most a lányok miatt. Döbbenten tapasztaltam, hogy a lányok egy része tőlem hallotta először, hogy idegen vécére nem ülünk rá! 🙁 Biztosan tudjátok, hogy a lábatlani papírgyártól rengeteg vécépapírt kaptunk. 🙂 Kértem egy kulcsot a dobokhoz, hogy minden reggel meg tudjam tölteni őket. A gyerekekkel megbeszéltük, hogy mi leszünk a papírfigyelők, rögtön szólnak, ha kifogy valamelyik dobból. Én ennél többet nem tehetek!

Két és fél hetünk és rengeteg programunk van a tavaszi szünetig! 🙂 Megpróbálom összeszedni!

Kedden 13 órakor lesz a népdaléneklési verseny.

Következő héten szerdán lesz a szavalóverseny, erre jövő héten tartjuk meg a válogatót (11-en készülnek, de csak hárman mehetnek). Másnap, csütörtökön Mozgó Planetárium érkezik iskolánkba, melyre mi is jelentkeztünk (ez lesz az áprilisi programunk).

Végül a tavaszi papírgyűjtés: április 10-12, csak 3 nap!!! Ne feledjétek, hogy azt kértem, mindenki hozzon papírt (minimum 5 kg-ot bárki, bárhonnan össze tud szedni)! Ez azért fontos, mert a papírgyűjtésért kapott pénzből az osztály minden tagja egyformán részesül valamilyen formában (pl.: karácsonyi, húsvéti, év végi ajándék)!!!

Ezután már a hosszú tavaszi szünetünk kezdődik! 🙂

További szép hétvégét kívánok!

Gréti

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük