Lesz nekem egy szigetem

Kedves Mindannyian!

A héten belevetettük magunkat Kovács Zsoli történetébe. Követjük őt rögös útján, mely saját szigetére vezet. Együtt olvassuk fejezetről fejezetre a könyvet, 1-1 feladat, vagy 1-1 rajz lesz csak házi feladat.

Mint tudjátok a hét első 3 napján volt a papírgyűjtés, ma reggel pedig az elektronikai hulladékgyűjtés. Köszönöm szépen, hogy szinte mindenki hozott (a gyerekek elmondása szerint)! Mindig jól jön az osztálypénz! 🙂

Köszönöm továbbá a rengeteg palacsintát, olvastátok, milyen jól sikerült az akció! 🙂 A tálcák, tálak kedd óta az ebédlőben vannak , megüzentem a gyerekekkel.

A zöldségpucolást és darabolást is köszönöm! 🙂 Most nem szóltak előre, hogy érkezik, nem voltak szerszámaink, azért küldtem haza.

Ma reggel Lilla és Anna anyukája, akik egészségneveléssel foglalkoznak, érdekes előadást és bemutatót tartottak nekünk a helyes kézmosásról. Nagyon érdekes és hasznos volt, köszönjük! 🙂

Sajnos nem valószínű, hogy lesz időnk meghívót készíteni, de ugye nem felejtitek el a szerdai anyák napi műsorunkat? 🙂 Nagy-nagy szeretettel várunk Benneteket 17 órára. A tavalyi évhez hasonlóan rövid szülői értekezlettel lesz egybekötve, ha nem baj (ha baj, akkor is!).

Kedden sajnos muszáj megírnunk a matematika témazárót. Egész héten gyakoroltunk, piros felkiáltó jellel megjelöltük a tankönyvben a feladattípusokat. A 37 – 67. oldalak között nézzétek át! Az osztály többségének itt minden feladat ki van töltve, akinek nincs, esetleg gyakorlásként kitöltheti. Lényeg, hogy a szorzótábla jól menjen! Készítettünk memóriát a 6-os, 7-es, 8-as, 9-es szorzótáblához, a gyerekek tolltartójában van, használjátok, játsszatok vele!

Szerdán lesz a matematika háziverseny 2. fordulója, ehhez is adtam gyakorló feladatokat.

Jó pihenést kívánok a három napos hétvégéhez!

Gréti

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük