Osztálykirándulás

Kedves Mindannyian!

Ahogy ígértem, összeszedem a kirándulás tudnivalóit.

Május 28-án vasárnap 10-kor találkozunk az iskola előtt. Erre azért van szükség, mert van néhány család, akinek nincs autója. Elrendezzük, ki kihez tud beülni és irány a Szurdok! A főzőbrigád megszerveződött, amiért nagyon hálás vagyok, nekik előbb fel kéne menni, hogy jó helyre tudjanak letelepedni. Én holnap bejelentem a csoportunkat a Pilisi Parkerdőnél.

Itt töltjük el az időt kb. délután 4 óráig, azután megyünk a turistaházba.  Mivel szállásadóink azt kérték, hogy a sorompóval lezárt erdészeti úton ne induljunk neki 20 autóval (parkolóhely sincs ennyi), a Szurdokon keresztül sétálunk fel a gyerekekkel a házhoz, amit ezen a linken megnézhettek:

http://www.parkerdo.hu/som-hegy

A szeszélyes időjárás miatt sajnos B tervre is kell gondolni. Ha vasárnap esik az eső – reméljük, hogy nem fog! -, sajnos kimarad a Szurdok, fél 4-kor találkozunk az iskola előtt és felvisztek Bennünket Pilisszentkeresztre, egyenesen a turistaházhoz, a sorompóig, ahonnan esőkabátban besétálunk.

Hingyi Margó ismét beszerzi nekünk a kondérba valót, J. Tóth család megfőzi. Sütit, innivalót, tányért, poharat, evőeszközt mindenki hozzon! Ezekre csak a Szurdokban lesz szükség, a házban van minden.

Szeretnék kérni még egy jelentkezőt a bevásárláshoz. Kellene sok kenyér, vaj, lekvár (ha valakinek van házi, azt is köszönjük), teafű, cukor, citromlé. Úgy gondoltuk, vasárnap estére elég lesz egy kis lekváros kenyér teával. Reggelire Ibolya néni hoz egy rúd szalámit, valamint megveszi a hozzávalókat a gazdag tojásrántottához, amit ebédre szánunk.

Hétfőn délelőtt elsétálunk a klastromhoz. “A Pilis keleti lejtőjén található romok a ciszterci rend első magyarországi monostorát rejtik. Az 1184-ben alapított monostornak napjainkban az alapfalai láthatók. E falak közé temették egykor Gertrúdot, II. András király feleségét, akinek tragikus történetét a Bánk bán c. darabból ismerjük.” Ez róla a történelmi tudnivaló, gyermekeinknek pedig kiváló helyszín egy kiadós számháborúra.

A szállást hétfőn 2-kor kell elhagyni, a 14:43-as busszal 15:10-re érünk vissza Pomázra, rendes időben jöhettek a gyerekekért.

A gyerekeknek legyen egy hátukon vihető batyujuk (az iskolatáska tökéletesen megfelel), amiben legyen tisztálkodási felszerelés – kis törülközővel, ne fürdőlepedővel -, papucs, pizsama, váltás fehérnemű, esőkabát. Pici társasjáték, kártya lehet még benne. Legyen még egy fél literes pet palack, vagy kulacs is a hétfő délelőtti túrához. Fölösleges dolgokat ne csomagoljatok, mert gyalog megyünk fel, menetrend szerinti busszal jövünk vissza. Zárt, kényelmes cipő legyen a gyerekek lábán (a szandál az erdőben nem praktikus)!

A házban, 13 olyan férőhely van, amihez van ágynemű, a többi 17-hez hálózsákra van szükség. Kérlek Benneteket, jelezzétek, ki tud hálózsákot hozni! Ibolya néni autóval jön, tehát visszafelé sem kell a gyerekeknek ezeket cipelni.

Ne felejtsétek el lemondani a gyerekek hétfői ebédjét!

Remélem, nem maradt ki semmi, ha mégis, bátran kérdezzetek!

Gréti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük