Egyik szemem sír, a másik nevet!

Kedves Mindannyian!

Az elmúlt hetekben, míg az anyák napi műsor próbái tartottak, nagyon jól éreztem magam és szerintem a gyerekek is. Eközben nem figyeltem eléggé a viselkedésükre a többi órán, ez hiba volt. Hétfőn este, sőt még kedden is lubickoltunk a sikerben :), azután jött a szerda. 🙁

A tantermünk előtti kis padnál ülve javítottam a tollbamondás füzeteket, miközben bent zajlott a környezetismeret óra. Többször úgy éreztem, most berontok, de szerencsére mindig győzött az önfegyelem. Szinte mindenki hangoskodott, szemtelen megjegyzéseket tettek, kiforgatták a feladatokat, szerintük humoros megjegyzéseket kiabáltak bele az órába folyamatosan, mászkáltak. 🙁 Viki néni több gyereknek be is írt az ellenőrzőbe!

Ezután kimentek udvari szünetre, amikor bejöttek Fruzsi néni már várta őket. Megpróbálta elkezdeni az órát, de ők annyira üvöltöttek, hogy meg sem hallották. Ekkor bődültem el – nem vagyok rá büszke, de nem tehettem mást -, a döbbent csendben kifejtettem véleményemet a viselkedésükről. Elmondtam többek között azt is, hogy Fruzsi néni a lelkét kiteszi, hogy az anyukák gyönyörű ajándékot kapjanak, hogy figyeli a rajzpályázatokat, ahova csak lehet, beküldi a gyerekek rajzait, bármit kérünk tőle, megcsinálja. Ők pedig így “hálálják meg”. Ezután kijöttem a teremből, miután megállapodtunk abban, hogy normálisan viselkednek, különben kollektív büntetés lesz (erre sem vagyok büszke, de már nem látok más megoldást, meg kell próbálniuk egymást is nevelni).

Csütörtök reggel először őket kérdeztem meg arról, hogy sikerült, mert Fruzsi csak később jött. Akiket szólítottam mind azt mondták, szerintük jöhet a büntetés. A többiek hallgattak. Nagyon szomorú, hogy itt tartunk! 🙁 Kérlek Benneteket, segítsetek!!! Jelenleg ott tartunk, hogy amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten! Nincsenek játékok az órákon, csak kemény munka! 🙁 Rajtuk múlik, hogy meddig fog tartani a helyzet!

A gyerekeknek még nem  mondtam, de most nagyon komolyan gondolom, hogy akivel a héten az iskolán kívüli programokon (Skanzen, zeneiskolai előadás), gond lesz, azt nem viszem június 5-én a Budapest kirándulásra. Egyszerűen nem vállalom a felelősséget a tömegközlekedési eszközökön, a forgalomban azokért a gyerekekért, aki nem tudnak viselkedni. Ők majd szépen táskát hoznak és tanulni fognak a másodikosokkal, vagy a negyedikesekkel. 🙁

Térjünk át a jó hírre! Ismét rengeteg papírt gyűjtöttünk :), 2820 kg-ot! 31 000 Ft-tal gyarapodott az osztálypénzünk! Köszönöm mindenkinek, aki odatette magát! 🙂 Sajnos idén is vannak négyen, akik nem hoztak egy dekát sem, pedig megállapodtunk a minimum 5 kg-ban! 🙁

Hazaküldtem a jövő évi tankönyves papírt, aláírva kérem hétfőn. Ha változtatni szeretnétek a hit- és erkölcstanon, erre a papírra írjátok rá, mert akkor a tankönyv is változik!

Kiosztottam a Csúfolók szövegét, ezzel lépünk fel a Mátyás gálán. Kérem, figyeljetek oda, hogy a gyerekek megtanulják a szöveget! Köszönöm! 🙂

Matematikából az év végi ismétlésnél tartunk, piros felkiáltó jellel megjelöltük a Számoló füzetben a típus feladatokat, hogy otthon is tudjatok gyakorolni. Nyelvtanból az igéből írunk először felmérőt, azután jön az év végi ismétlés. Olvasásból még mindig a szövegértéssel kínlódunk. Megállapodtunk abban, hogy most már év végéig minden nap haza kell vinni azokat a füzeteket, munkatankönyveket, amikben az órákon dolgozunk.

Továbbra is kérlek Benneteket, szavazzatok, hogy iskolánk még színesebb legyen! Köszönöm! 🙂

Kedden a 4. órában 11:00-kor megebédelünk, majd fél 12-kor indulunk. Kb. 3/4 4-re érünk vissza. Pénteken reggeli után indulunk és a 4. és 5. órára már visszaérünk.

Nagyon számítok az együttműködésetekre!

Gréti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük