Szomorú levél :(

Kedves Mindannyian!

Nem is tudom, hogy kezdjem. Az első két bemelegítő hét után elkezdtem írni a felszerelés és a házi feladat hiányokat. Az eredmény döbbenetes!  🙁 Még alsósok vagyunk, de így nézett ki a hét:

Hétfő: nyelvtan felszerelése nem volt: Kende, Niki, Anna, Zsombor (27 gyerekből)

Kedd: olvasás felszerelése nem volt: Levi, Heni, Áron Damos; matematika házi feladatot nem írt: Damos, Gábor, Áron, Gabó, Rész Lilla (24 gyerekből)

Szerda: nyelvtan felszerelése nem volt: Zsombor, Vani, Ádi, Zsófi ; olvasás felszerelése nem volt: Damos (24 gyerekből)

Csütörtök: nyelvtan felszerelése nem volt: Vani, Petya; nyelvtan házi feladatot nem írt: Levi, Zsombor, Rész Lilla (24 gyerekből)

Péntek: fogalmazás házi feladatot nem írt: Levi, Zsombor, Vani, Milán, Zsófi, Rész Lilla, Gradsack Lilla, Andris, Marci, Nóri, Niki (22 gyerekből)

A pénteki fogalmazás óra verte ki nálam a biztosítékot, amikor az ott lévők pontosan fele nem írt házi feladatot (a sok hiányzó miatt írtam mindig zárójelben, hogy éppen hányan voltunk). Ezen kívül volt még egy csomó félig kész házi feladat is, amit már nem is jegyeztem.

Én sosem adtam még házi feladat és felszerelés hiányért kis, vagy közepes, vagy nagy egyeseket, de erősen gondolkodom azon, hogy be kell vezetnem. Egyszerűen nem engedhetem nyugodt szívvel felsőbe őket ilyen hozzáállással. Kérlek Benneteket segítsetek! Figyeljetek oda a gyerekek felszerelésére és házi feladatára! A fogalmazás házi feladat mindig otthoni, még a napköziseknek is! Direkt azért tettem péntekre, mert úgysem férne bele a napközis tanulási időbe.

Ráadásul ez még csak két tantárgy a magyar és a matematika termése. Jövőre 5-6 olyan tantárgyuk lesz a gyerekeknek, amiből leckét kell írni, sőt rendszeresen tanulni is kell. Most kell őket együtt megfognunk, ahogy mondtam, ez az év arról szól, hogy a felső tagozatra kell készülnünk. Vekerdy Tamás ezen mondatom olvasván feljajdulna, és én bármennyire is vele értek egyet, ilyen az oktatási rendszerünk és pont! 🙁

Talán emlékeztek még arra, hogy másfél évig – amíg nem kellett elkezdenem osztályozni -, azon igyekeztem, hogy fenn tartsam a gyerekekben a tanulás iránti motivációt. Nem volt piros, zöld, kék, fekete pont, ilyen-olyan nyomdácska, matricácska, örültünk minden új tudománynak. Ez a varázs az osztályozással elveszett, ez nagy baj, és épp ezt nem szeretném tetézni azzal, hogy még plusz egyeseket is osztogatok!

A gyerekeknek azt mondtam, a jövő hét dönti el, milyen szankciókat kell (remélem nem kell) bevezetnem októbertől. 🙁

Más! Szerdán a 12:30-as HÉV-vel és 13:05-ös busszal megyünk a Skanzenba. Esőkabát feltétlenül legyen! Visszafelé a 15:28-es buszt és a 15:52-es HÉV-et célozzuk meg.

Szerdán körbeküldtem a pénteki Köszikávé programot (részletesebben elolvashatjátok az iskola honlapján). Milánék és Rész Lilláék jelezték, hogy küldenek teasüteményt, köszönjük! 🙂 Aki még szeretne felajánlani valamit (sütit, kakaóport, gyerekkávét), kérem, hétfőre küldje! Köszönöm! 🙂 Mivel öko iskola vagyunk, szeretnénk minél kevesebb műanyag hulladékot gyártani, így azt kérem, hogy aki szeretne kávézni, kakaózni, hozzon magával egy bögrét! 🙂

Eddig Nóri nagymamája jelezte biztosra, hogy tud jönni mesélni a magyar népmese napja alkalmából. Várjuk szeretettel! 🙂

A szombati családi napról még nem tudok részleteket, kérem, figyeljétek az e-maileket, amint megtudok valamit, rögtön írok!

További kellemes és talán napos – hátha – hétvégét kívánok!

Gréti

 

One thought on “Szomorú levél :(”

  1. Kedves Gréti, köszönöm a visszajelzést, (Rész) Lilla csak részben említette a hiányosságokat. Ma a felelősség vállalásáról és elmulasztásának kínos következményeiről ír fogalmazást:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük