Futottunk!!! :)

Kedves Mindannyian!

Úgy gondolom, a múlt szombati családi nap jól sikerült, az idő is gyönyörű volt, aki ott volt jól érezte magát. 🙂 Rengeteg fénykép van róla az iskola honlapján.

Pénteken nagyon ügyesek voltunk, mindannyian lefutottuk a kb. 2 kilométeres távot!!! Na jó, lehet, hogy itt-ott sétáltunk, talán az is előfordult, hogy valakit a hátára kapott a nyolcadikos párja (nem engem!), de a távot mindannyian teljesítettük. Óriási közös vállveregetéssel és néhány Tom és Yerry-vel meg is ünnepeltük magunkat. 🙂 Az iskola honlapján erről is lesznek fényképek és a Pomáz TV is kint volt.

A szerdai múzeumlátogatásunk is jól sikerült, a gyerekek szemmel láthatóan élvezték. Néhány “életveszélyes” fenyegetés után (pl.: Nem megyünk többet sehova, ha nem viselkedtek rendesen!), egész jól viselkedtek a héven is és a múzeumban is. 🙂 Itt én fényképeztem, hamarosan felkerül a honlapunkra.

Ezen örömhír ellenére továbbra is kérlek Benneteket, segítsetek lehalkítani gyermekeinket! Az állandóan ordító/túl hangosan beszélő gyereknek elsősorban a saját idegrendszere sérül. Egyre hangosabb lesz a környezete is, hiszen a kiabáló gyermek egy idő után már csak a hangos szót hallja meg. Arra törekszünk Ibolyával, hogy legalább bent lehalkuljanak, s ha nem érzitek túl nagy beleszólásnak nevelési elveitekbe, ezt otthonra is tudnám javasolni. Alapszabály: a tanteremben/folyosón (lakásban) rohangálni, kiabálni tilos! Az udvaron mindkettőt szabad. 🙂  Előre is köszönöm az együttműködést!

Ismét küldtem kivágni valót: 3 oldalt 5 borítékba kérek szépen! (14: szürke / mondatok;  15: barna / rózsaszín; 16)

Az olvasásban a bukfenc mesével megfordítottuk a szótagokat (mássalhangzó van elöl), így egy kicsit nehezebb, kérlek, gyakoroljatok!

Matematikából elkezdtük a számok bontását. A piros t betű egy házikóban, azt jelenti, hogy meg kell tanulni. Nagyon komolyan kérem, gyakoroljátok a gyerekekkel, ezt úgy kell tudni, mint a szorzótáblát! Enélkül nem mennek majd a műveletek. A matematika dossziéban találjátok ezt a feladatlapot.

Ezzel kapcsolatban még egy kérés. Még mindig nincs minden gyereknek számára jól érthető módon megjelölve a magyar és a matematika dosszié, így össze-vissza vannak bennük a feladatlapok. Kérlek, jelöljétek meg egyértelműen, így hétfőn rendet tudunk tenni a dossziékban. Addig ne vegyetek ki belőlük semmit! Köszönöm! A betűtartó is minden hétvégére hazamegy rendberakás, illetve, akinek szükséges, gyakorlás céljából.

Szép vasárnapot!

Gréti

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük