Erdei iskoláztunk!

Kedves Mindannyian!

Igazán tartalmas három nap áll mögöttünk! Remélem a gyerekek sokat meséltek! 🙂 Készítettem képeket, igyekezni fogunk, hogy minél hamarabb láthassátok!

Szerdán a Skanzenban a fiúk kaszáltak, fűrészeltek, kukoricát morzsoltak és daráltak, majd megetették a jószágot. Eközben a lányok a tejszínből vajat köpültek, kenyeret szeltek, vizet hoztak, gyomláltak, majd épp belefogtak a takarításba, mikor megjöttek a fiúk a kemény munkából, így takarítás helyett megetették őket. Dióhéjban ennyi! A foglalkozás után nagyot sétáltunk a régi házak között, végül egy mesebeli játszótéren kötöttünk ki.

Csütörtökön a református templomban kezdtük a napot. Tátott szájjal hallgattuk Zoli bácsit, aki a régi Pomázról, pomázi emberekről, templomépítésről, harangokról mesélt nekünk. Végül még dalra is fakadtunk, sőt apró ajándékot is kaptunk. Majd végignéztük középületeinket (Városháza, Orvosi rendelő, Tűzoltóság), megnéztük másik két templomunkat, megálltunk a Piac téren, majd az első és második világháborús emlékműveknél. A Teleki-Watthay kastély körbejárása után “megpihentünk” a játszótéren.

Pénteken a katolikus templomban kezdtünk, ahol Laci bácsi minden freskó történetét elmesélte nekünk, majd felmehettünk a csigalépcsőn, harangoztunk, sőt volt, aki orgonált is egy kicsit. Ezután fagyival hűsítettük magunkat, majd a patak melletti kis játszótéren kötöttünk ki, ahol Ibolya néni izgalmas feladatokkal várt. Találós kérdéseket kellett megfejtenünk, majd a megfejtést lerajzolnunk. Kéregmintát vettünk egy-egy fáról, sőt átmérőjüket is megmértük. Kukacokat gyűjtöttünk, mint a kis madarak, majd morze-jelnek álcázott rigófüttyöt próbáltunk megfejteni. Végül, saját talpunkat körülrajzolva, megfigyeltük, sőt meg is valósítottuk, mi minden ragadhat a természetben meztelen talpunkra. Természetesen ezt a napot is játszótéri játékkal zártuk.

Holnap pedig, aki tud Planetáriumba jön. Tudom, hogy néhányatoknak más programja van, erre számítottam is az idő rövidsége miatt.

Ami most nagyon fontos, az a jövő szombat. Az már néhány hónappal ezelőtt kiderült, hogy olyan sokan tudtok autóval jönni, hogy nem kell buszt rendelni. 9-kor találkozunk az iskola előtt (így nem kell korán kelni), együtt elindulunk, majd a gyerekeket és a gyalogolni szerető felnőtteket (persze csak akik nem vezetnek éppen), kiteszitek a hajóállomási buszmegállóban, ahonnan gyalog megyek fel velük. A sofőrök pedig elkezdhetnek Ibolya nénivel főzni odafent. A főzés miatt hétfőre (aki nem olvas e-mailt annak keddre) legyen beírva az üzenőbe, hány gyerek és hány felnőtt adag ételt kértek! Köszönöm! 🙂 Pulykamellből főzünk pörköltet, krumplival. Levi anyukája konyhakész alapanyagot tud nekünk hozni az étterméből, de ehhez pontos létszámra van szükségünk.

Csütörtökön megint nem tanulunk, hanem a Szentendrei Rendőrkapitányságra megyünk. Laura édesanyja jóvoltából interaktív foglalkozáson veszünk részt. A fél 9-es HÉV-vel indulunk, de előtte 3/4 8-ra jön Milán édesapja, hogy osztályképet készítsen rólunk. Kérem, hogy legyetek pontosak!

Hosszúra sikeredett, remélem azért végigolvassátok! Szép estét!

Gréti

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük