Ismét Skanzen!

Kedves Mindannyian!

Miközben “gyártjuk az év végi jegyeket”, indulnak szabadidős programjaink is!

Ezen a héten szerdán megtartottuk a vetélkedőt a Lesz nekem egy szigetemből. Mindenki nyert, hiszen jól szórakoztunk. 🙂 Remélem, mesélték a gyerekek! Hamarosan lesznek fényképek is! Remélem sikerült kedvet csinálnom Az indián kertjéhez, ami ennek a regénynek a folytatása. Szeretném ezt nyári olvasmánynak ajánlani.

Jövő szerdán délután a Skanzenba megyünk, vasárnap-hétfő pedig már az osztálykirándulásunk. 🙂 Erről még írok a hétvégén egy levelet a részletekkel.

Szerdán a 4. óra után megebédelünk, a 12:20-as HÉV-vel megyünk Szentendrére. A 13:05-ös busszal megyünk a Skanzenba. A Falusi iskola című foglalkozás 14:45 – 15:30-ig tart. A 16:23-as busszal a 16:54-es HÉV-et fogjuk elérni. Jöhettek a gyerekekért a HÉV-hez (17:01-re ér be), vagy az iskolába, 17 óra után.

Mielőtt elkezdődik az “azt mondták, hogy szerdán nem kell táskát hozni”, elmondom, hogy az első négy órát rendesen megtartjuk, sőt Szilvi néni is lesz a 6 gyereknek! 🙂 A táska ott aludhat az iskolában, hiszen házi feladatot természetesen nem fogok adni. Akkor is megyünk, ha esik az eső!

A foglalkozás 840 Ft/fő, a HÉV oda-vissza: 250 Ft, a busz oda-vissza: 250 Ft, összesen 1340 Ft/fő. Kérem, 1000 Ft-ot küldjetek hét elején, a többit osztálypénzből álljuk!

Jövő héten írunk még kicsi és nagy matekot és szövegértést, osztályozom a hangos olvasást (ez sajnos nagyon gyatra az egész osztálynak, 🙁 pedig csak a gyakorláson múlik!), valamint a helyesírást. Az év végi nyelvtan felmérő átcsúszik a következő hétre, de igyekezni fogok, hogy júniusra már ne! 🙂

Kellemes hétvégét kívánok!

Gréti

 

4 thoughts on “Ismét Skanzen!”

  1. Kedves Gréti és Mindenki!

    Úgy tapasztaltam, hogy ezen a fórumon főleg a Te leveleid érkeztek rendszerességgel, sok reakció pedig nem száguldozott, nem vált igazán levelezős fórummá. Én se írogattam rá.

    Most, ezúton szeretném azonban jelezni, hogy ezeknek a leveleknek végig nagy jelentősége volt számomra, lévén, hogy az én kicsi fiam csak a számára lényegest vagy a kötelező infókat adja elő itthon, ami szinte egyáltalán nincs fedésben az osztálylevelekben leírtakkal. Épp az szokott kimaradni, ami meg számomra a színe-java… Én ezeknek a leveleknek köszönhetően tudtam követni leginkább, hogy mi zajlott az első meg a második a-ban. Nem csak a tényekről szólok, hanem arról, hogy egy kicsit az osztály dinamikája is érzékelhetővé vált általuk. Tudom és értem, hogy nagy munka ilyen naplóféleséget vezetni, ilyen rendszeres átgondolásokkal, és remélem, sokan egyetértetek velem abban, hogy itt most köszönetet mondjak az eddigiekért.

    Tehát, kedves Gréti, köszönjük az osztályképnek ezt a formáját, ami így, a levelek alapján tudott kirajzolódni számunkra, és reméljük, hogy lesz majd folytatás, ha más rendszerességgel és más hangsúlyokkal a félút után is!!!

    Jutka

  2. Egyetértek az előttem szólóval. Valóban nem alakult ki beszélgetés folyam vagy hogy mondjam, de pl. Én ha valamit kérdezni akartam a bejegyzés után inkább emailben kérdeztem. Lehet, hogy más is így csinálta ezért tűnik olyan egyoldalúnak a kommunikáció itt. 🙂 Köszönjük Gréti az összefoglalókat valóban nagyon hasznosak 🙂 még ha nem is mindig reagálunk rá. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük